Fasadne Stiropor Lajsne

Fasadne lajsne od stirora i elementi izrađeni su od presovanog stiropora, koje se premazuju sa više slojeva zaštite. Zaštita je dvokomponentni specijalni premazni materijal koji u kombinaciji sa kvarcnim peskom čini naše lajsne otporne na sve vremenske uticaje i mehanička oštećenja. Sloj zaštite koji se nanosi na stiropor elemente štiti ih od atmosferskih uticaja, daje im čvrstinu i postojanost dugi niz godina. Elementi se za fasadu lepe fleksibilnim lepkom za stiropor. Spojevi (sastavi) se lepe niskoekspandirajućom pur penom ceresit CT 84. Spojevi se obrađuju smesom koju dobijate sa kupovinom fasadnih elemenata. Nakon ugradnje elemente je dovoljno samo obojiti fasadnom bojom. Kreirali smo veliki izbor profila iz kojih možete da izaberete lajsnu koja najviše odgovara vašem ambijentu. Ukoliko se desi da ne možete da nađete profil koji Vam odgovara, možemo napraviti bilo koji oblik po vašoj želji. Ukoliko možete da ga nacrtate, mi možemo da ga isečemo.


Bolje od betona

Kreiranje i postavljanje betonskih lajsni biće izuzetno skup i dug proces za bilo koga ko se odluči da krene tim putem. Stirodur Art fasadne stiropor lajsne su vizuelno identične betonskim, a koštaju puno manje. Stiropor lajsne su do 20x lakše od betonskih lajsni i ornamentike, te ne prave ni približno isto opterećenje na armaturu i konstrukciju zgrade / kuće. Naše lajsne se mogu postaviti samo uz pomoć lepka, bez potrebe za neke druge potporne elemente, što čini ugradnju jako brzom.


Bolje od pvc lajsni

Pvc lajsne su napravljene uz pomoć kalupa. Kao i kod drveta, selekcija njihovih profila je ograničena na ravne i plitke oblike da bi se uštedelo na ceni proizvodnje. Proizvođači pvc lajsni preporučuju ostavljane razmaka od 3mm na svakih pola metra postavljenih lajsni zbog njihovih skupljanja i širenja usled niskih i visokih tempretatura. Stirodur Art lajsne se ne širi / skupljaju pa se usko sastavljaju i njihovi sastavi nisu vidljivi posle finalne obrade.


Bolje od drveta

Drvene lajsne vremenom propadaju i potrebno ih je restaurirati posle par godina. Lajsne od stiropora su napravljene isključivo od neorganskih materija što ih čini jako boljom alternativom drvenim lajsnama. Stirodur Art lajsne za fasade su potpuno otporne na vlagu, gljive i insekte. One takođe zadržavaju prvobitan oblik dug vremenski period.


Ukoliko Vam se sviđa naš fasadni program pogledajte i naše dekorativne lajsne od stiropora za enterijer.


Preuzmite sve profile fasadnih lajsni u PDF formatu ovde